Vi hade tur och fick plats på första parkett för att se detta - på en av uterestaurangerna vid Malécon (strandpromenaden).
Hela stan var ute, och väldigt många av publiken (även barnen) var utklädda i fantasifulla kläder.
Man har lagt ner ett väldigt stort arbete, både när det gäller att skapa dessa utstyrslar som man var klädda i, koreografi och framförande - varje grupp hade en bil med stora högtalare framför sig som spelade musik på HÖG ljudnivå.
I veckan var vi i Almeria - då passade vi på att köpa en Jamon Bellota - den godaste skinkan....
Jag har hjälpligt lärt mig att skära upp detta goda. Vi äter denna tapa ganska ofta nu......
Lena är intresserad, modig och duktig när det gäller det spanska köket - här lagar hon till en jättegod allioli, baserat på vitlök, olja och lite mjölk.
Jamon Bellota tillsammans med ett gott Sherry Amontillado från Jerez. Mums..... |
Det verkar inte gå någon nöd på er. Skinkan ser läcker ut. Är det en variant på "Pata negra"? I dessa hårda tider är det nog inget Paco och Pdro kan unna sig dagligen. Här i Portugal är det lika kärvt som hos er. Men, även vi hade karneval för en tid sedan. Den var påkostad, men, dansöserna har nog lite att lära av sina systrar i Rio. Här ska man nu sänka lönerna ordentligt. Det kanske gör att även jag någon gång kan smaska på liknande skinka som er. Kom ihåg att korpa dagen. (Tänk vad fort dom blir till år)
SvaraRaderaBengt
Gott att höra från dig, Bengt. Det är mycket riktigt en pata negra skinka.....
RaderaVi reser hem om två veckor (är hemma en vecka), sedan är vi här till slutet av april.
Visst märks det att det är tuffa tider - men det har det varit nu några år här.
Long time no see - hoppas att du kommer till Götet i sommar, eller att vi kommer till Stockholm.
Lena hälsar så gott
Curt
Själv stannar jag till 21 april. Brukar vara rätt tid att komma hem i slutet av april. Hoppas vi kan ses i sommar. Vi kan väl hålla kontakt via din eminenta blog. Ta hand om frun!
SvaraRadera