Det tvåarmade korset i Caravaca de la Cruz |
Caravaca är mest känt för ett dubbelarmat kors, som av troende anses ha helande egenskaper. Staden är den i turordning femte heliga staden inom katolicismen.
Som så mycket annat här i Spanien har Caravaca gamla anor. 2009 gjorde man ett stort arkeologiskt fynd här - man fann ungefär 1300 gravar från tiden 2400 - 1950 f.kr. här.
En gång om året har man (som på så många andra orter) festival här.
Mitt bland dessa människor springer hästar i fullt sken med fyra "ledsagare". Det är ett under att inte folk skadas.... |
Vi var här i går, och det var strålande väder. Vi hade tur och fick tag i väldigt bra platser för att se detta skådespel.
Kolla gärna på youtubefilm!
http://www.youtube.com/watch?v=v9XCSy9sOeg
Vacker häst |
Hästarna är, som jag skrev, vackert utsmyckade - dom har fantastiska broderier i silke, silver och guld - det var 50 - 60 hästar som deltog i tävlingen.
Inte nog med hästar och mycket publik - varje häst verkar ha med sig sin egen orkester, som vandrar omkring i staden och spelar HÖGT på olika blåsinstrument, trummor m.m.
Ovanlig syn i Spanien... |
ALLA (nästan) ungdomar gick omkring med en vinflaska i handen, och vi undrar hur det såg ut på kvällen (hästtävlingen gick av stapeln klockan 14...)
Om ni är i Spanien den 2 maj - åk gärna hit!
Väderprognos för Garrucha |
Molly och Magne |
Nästa vecka kommer mina golfkompisar hit för en säsongstart - kolla väderprognosen!
Chicken on a beer can |
Jättegott!!
Recept Chicken on a beer can
1. Marinadlag
Koka upp 1 liter vatten med salt och socker så att det löser sig.
Koka upp 1 liter vatten med salt och socker så att det löser sig.
2. Tillsätt resterande 4 liter kallt vatten och lagerblad, svartpeppar och chiliflakes.
3. Låt lagen bli rumstempererad innan du lägger i kycklingen.
4. Kyckling
Låt kyckligen ligga ett dygn i lagen.
Låt kyckligen ligga ett dygn i lagen.
5. Ta sedan upp den och spola av något.
6. Häll ur halva ölburken och trä kycklingen över ölburken.
7. Låt briketter brinna ner till en askgrå glödbädd.
8. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i bottnen och på locket.
9. Stäm av värmen, cirka 140 grader är bra.
10. Fördela de glödande briketterna i två högar och i varsin del av grillen.
11. Lägg ett par vedbitar på glödbäddarna.
12. Ställ kycklingen mellan bäddarna så att den tillagas med indirekt glödvärme under stängt lock.
13. Se till att den står stadigt.
14. Tillaga i cirka två timmar, tillsätt mer glödande briketter och rökved var 45:e minut så att glödvärme och rök hålls stabil.
Golf tillsamnmans med "bröderna brothers", dvs Helge och Magne |
I Caravacca de la Cruz |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar